Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Make'n'break társasjáték

Ravensburger
5.990 Ft
Menny.:db

Alapanyag: Fa

Doboz méret: 33 x 5,5 x 23 cm

Várható szállítás: 2021. január 26.
Elérhetőség: Nincs készleten
Cikkszám: 10010188
Nem értékelt
Minőségi játékok
Minőségi játékok
Gyors szállítás
Gyors szállítás
Kedvező ár
Kedvező ár
5.990 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Doboz tartalma: 1 óra, 10 nagy építőkocka, 60 építőkártya, 1 dobókocka (1-es, 2-es, 3-as számokkal), 1 játékleírás

A játék célja

A kártyák építményeket ábrázolnak, ezeket kell a játékosoknak adott idő alatt felépíteniük. Minél sikeresebbek az építésben, annál több pontot érnek el.

Előkészületek

A dobókockát és az építőkockákat odakészítjük az asztal közepére. A legfiatalabb játékos kezd, bal oldali szomszédja pedig megkapja az órát.

Indulhat a játék!

Az óramutató járásának irányában haladva játszunk. A soron lévő játékos (az építőmester) maga elé veszi a tíz építőkockát és keze ügyébe helyezi a képpel lefelé néző kártyarakást. Ezután dob egyet a dobókockával. Bal oldali szomszédja beállítja az órán a dobott számot úgy, hogy benyomja a STOP gombot, majd az idő beállításához a tekerő jelzését a dobott számhoz igazítja. Amint az építőmester megadja a jelet a kezdéshez, bal szomszédja megnyomja az óra START gombját, az építőmester pedig belekezd az építésbe.

Az építés

Először is felcsapja a kártyarakás legfelső lapját és nyomban hozzáfog az ábrázolt építmény lemásolásához.
Ha a képen látható építmény kizárólag szürke kockákból áll, akkor az építőmesternek csupán a kockák megfelelő helyzetére kell ügyelnie. A színnek itt nincs szerepe.
Ha a kártyán színes kockák láthatók, akkor a játékosnak az építményt a színeknek megfelelő elrendezésben kell megépítenie.
Ha az építmény hibátlanul elkészült, de az óra még jár, akkor a játékos megfordít egy újabb kártyát és nekilát a következő építménynek. Ehhez valamennyi kocka újra a rendelkezésére áll.
A többi játékos közben felügyeli, hogy az építőmester hibátlanul építkezik-e. Ha tévedést vesznek észre, azonnal figyelmeztetik. Ilyenkor a hibát ki kell javítania, és csak ezt követően nyúlhat az újabb kártya után.

Figyelem! Gondoskodni kell arról, hogy mindig elegendő építőkártya álljon az építőmester rendelkezésére. Ha a kártyarakás fogyóban van, a már felhasznált kártyalapokat keverjük jól össze és újabb kártyarakásként helyezzük készenlétbe, még mielőtt a játékos hozzáfogna az építkezéshez.

Értékelés

Ha lejárt az idő, a játékos összeszámlálja már teljesített kártyáinak pontjait. Ezt a számot felírja magának egy papírra. A be nem fejezett építmény kártyáját nem értékeljük. Ezt a kártyát a többi, már lerakott lappal együtt a felhasznált kártyák rakására kell tenni. Az értékelés után az építőkockákat, az építőkártyákat és az órát is eggyel-eggyel tovább adjuk.

A játék vége

A játék akkor fejeződik be, amikor már minden játékos négyszer volt soron. Akinek a legtöbb pontja van, az számít a legjobb építőmesternek, egyúttal ő a játék nyertese.

Játék „kisebb" építőmesterekkel

Ha „profik" játszanak fiatalabb vagy gyakorlatlan játékosokkal, az építőkártyákat két rakásra osztjuk. Egyikben a kék számjegyű kártyák lesznek a fiatalabb ill. gyakorlatlan játékosoknak, másikban a piros számmal jelzett lapok a „profik" számára.
Az értékelés során ez esetben minden lap csak 1 pontot ér.

Korcsoport Ovisoknak

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!